לשיחת ייעוץ חייגו עכשיו

פתיחת חברה בע"מ

רוצים לפתוח עסק אבל לא בטוחים איזה סוג של עסק? מה עדיף – עוסק מורשה או חברה בע"מ? חברה היא ארגון עסקי, המחבר בין אנשים בעלי מטרה עסקית משותפת, כאשר ברוב המקרים המטרה היא עשיית רווח כלכלי. בתהליך פתיחת עסק חדש קיימות מספר אפשרויות להגדרת סוג העסק, רוב החברות המוקמות בישראל מוגדרות כחברה בע"מ, המאפשרת הפרדה בין הישות העסקית לישות הפרטית, ומספקת ליזם העסק הגנה משפטית וכלכלית, במקרה הצורך, אבל יש לכך עלות כלכלית נוספת שיש לקחת בחשבון. מתוך כך, נעמוד על מספר הבדלים משמעותיים, בין חברה בע"מ לעוסק מורשה.

תוכן עניינים

מה ההבדל בין חברה בע"מ לעוסק מורשה?

חבות כלכלית

כאמור, לחברה בע"מ יש הפרדה בין הישות העסקית לזו הפרטית, לעומת עוסק מורשה, שבו קיימת זהות, בין היזם לעסק שלו. היזם מחזיק בבעלות על העסק, באמצעות החזקה של מניות, כך שבמידה, ועוסק מורשה מסתבך בבעיות כלכליות בעסק שלו, בעל החוב יכול לדרוש ממנו, להוציא מחשבונו הפרטי כספים, כדי לכסות את העלויות, לעקל את רכושו הפרטי וכו.

לעומת זאת, במקרה של חברה בע"מ, כל עוד לא קיימת הרמת מסך בבית משפט עקב הונאה וזדון, או במידה ויש ערבות אישית של בעל מניות, לא ניתן לבוא בדרישות משפטיות או כספיות אל בעל העסק, גם במקרה והעסק נכנס לקשיים. הרמת מסך היא הליך המופעל בבית משפט, במקרה ויש חשש להונאה כלשהי, שהתבצעה על ידי בעלי המניות בחברה.

הנהלת חשבונות

עוסק מורשה יכול לנהל את הנהלת החשבונות שלו, באמצעות תוכנה להנהלת חשבונות או על ידי העברת החשבוניות לרואה החשבון, אחת לתקופה. לעומת זאת, חברה בע"מ מחויבת לבצע הנהלת חשבונות כפולה, השונה בשיטה החשבונית שלה, והן בחובת הפיקוח על הנהלת החשבונות, על ידי מנהל חשבונות ורואה חשבון. למצב זה, ישנן השלכות כלכליות שצריך לקחת בחשבון: עלות כלכלית גבוהה, של העסקת רואה חשבון ומנהל חשבונות גם יחד, וכן התנהלות של חוסר הפרדה, בין ההוצאות האישיות והעסקיות, היכולה להוביל ליתרת חוב שיש לבעל החברה, לחברה עצמה.

מיסוי

אחד היתרונות המשמעותיים של חברה בע"מ, נמצא בתחום המיסוי. המס השולי על עוסק מורשה, יכול להגיע למעלה מ- 50%, ואילו מס החברות, עומד על שיעור של 23% בלבד. חיסכון כספי רב, חל במקרה ולא מעוניינים למשוך את כל הרווחים מהעסק, אלא להשקיע אותם בקניית ציוד או נדל"ן, לטובת פיתוח עסקי. במשיכת דיווידנד קיים מס נוסף, בשיעור 25%, ובנוסף, חברה בע"מ נדרשת לשלם אגרה שנתית לרשם החברות, שעלותה בין 1,000 ל- 1,500 ₪.

איך פותחים חברה?

תהליך הקמת חברה, מתחיל ברישום אצל רשם החברות. ביצוע ההרשמה דורש 3 אפשרויות של שמות לחברה, זאת למקרה שהשם הרצוי כבר תפוס. את פניות השם, ניתן לבדוק באתר רשם התאגידים. במקרה של בעלים יחידים, ניתן לפתוח חברת יחיד. לשם כך יש צורך למלא טופס בקשה ייעודי, להקצות לעצמכם את כמות המניות הרצויה, ולשלם את אגרת רשם החברות.

במקרה וצפויים להצטרף בעלי מניות נוספים, יש צורך בתקנון פורמלי, הכולל בין היתר, גם את פרטי בעלי המניות, מטרות החברה, והגבלת אחריות המאומתת על ידי עו"ד. תקנון החברה הוא הסכם כתוב בין החברה, לבין מחזיקי ובעלי המניות בה. בנוסף, יש צורך למלא טופס בקשה לרישום חברה, טופס הצהרת דירקטורים ראשונים, טופס הצהרת בעלי המניות, וצרוף תשלום של אגרה.

בעת הקמת החברה, חובה למנות לפחות אדם אחד לתפקיד הדירקטור. הדירקטורים הממונים, מרכיבים את דירקטוריון החברה, ויתוו את מדיניותה באמצעות קבלת החלטות, הנוגעות לפעילותה השוטפת ולעתידה.

לאחר קבלת תעודת ההתאגדות והח.פ, ניתן לפתוח את התיקים במס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי. לפגישות אלו, כדאי להביא את כל המסמכים שהובאו גם לרשם, וכן את כל המידע הפיננסי והמשפטי.

חשיבות רואה חשבון להקמת חברה

בחירת אנשי כספים, חשובה ביותר להקמת חברה חדשה. מה שמייחד אנשי כספים מקצועיים, הוא היכולת שלהם למנוע את בזבוז כספי החברה, ויכולתם למקסם את רווחיותה, על ידי ייעוץ ומתן כלים. תכנון מס נכון, יכול גם הוא לחסוך כסף רב לחברה. רואה חשבון מקצועי ידאג לכך, שבעל העסק יפקיד את תקרת ההפרשות הפטורות ממס – בכל שנה, ויערוך מעקב אחר ההוצאות המדווחות על ידי בעל העסק. בנוסף, ידאג רואה חשבון גם להעברת חשבוניות, כדי לא להחמיץ קיזוז הוצאות, ולשלם מס בשיעור מופרך.

רואה חשבון מקצועי, יעדיף מצב בו ביטוח לאומי, מס הכנסה ומע"מ, יחזירו הפרשים עם ריבית והצמדה לעסק, מאשר תשלום ההפרשים של העסק בסוף השנה, לגופים אלו. הבדל מהותי ההופך רואה חשבון למקצועי, הוא התקשורת הטובה שיש לו עם בעל העסק, שיכולה להתבטא גם כלכלית. בעלי עסקים רבים, מעבירים לרואה החשבון הוצאות ללא מעקב נוסף. במקרה של חברה בע"מ, העדר עדכון של רואה החשבון, על הוצאות אישיות של בעל העסק, עלול להצטבר לחוב גדול.

חברת "אייל פז ייעוץ עסקי ופיננסי"

אצלנו בחברה תקבלו ייעוץ יסודי ומקיף בכול התחומים, כדי לסייע לכם לייעל ולשפר את העסק או את החברה שלכם. ייעוץ פיננסי, ייעוץ כלכלי, ייעוץ לפתיחת עסק, בניית תכנית עסקית, שיווק אפקטיבי, הגדלת המכירות, בניית מודל תמחור, פיתוח אסטרטגיה עסקית ושיפור יכולות ניהול.

במידה ואתם עומדים לפתוח עסק חדש ועדין לא החלטתם מה נכון יותר עבורכם, דעו שלהקמת חברה יש משמעויות כלכליות שכדאי לתת עליהן את הדעת.

לתיאום פגישת ייעוץ, חייגו עכשיו למספר המופיע בראש העמוד.

תחומי העיסוק שלנו

מהן 12 הפעולות שהמנהלים המצליחים בעולם עושים כדי להיות יעילים יותר? (סדרת סרטונים – בחינם לנרשמים עכשיו) 

תודה על הרשמתך, הסרטון הראשון בדרך לתיבת המייל שלך. ב-12 הימים הקרובים (למעט שבתות וחגים), אשלח אליך בכל יום סרטון.
הדברים החמים באמת עולים קודם לרשתות החברתיות
ייעוץ עסקי לפי תחום

מהן 12 הפעולות שהמנהלים המצליחים בעולם עושים כדי להיות יעילים יותר? (סדרת סרטונים – בחינם לנרשמים עכשיו) 

תודה על הרשמתך, הסרטון הראשון בדרך לתיבת המייל שלך. ב-12 הימים הקרובים (למעט שבתות וחגים), אשלח אליך בכל יום סרטון.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 246 ביקורות
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 246 ביקורות
js_loader
גלילה לראש העמוד