לתיאום שיחת היכרות

הלוואות לעסקים

הלוואות לעסקים כל מה שכדאי לדעת

לקיחת הלוואה לעסק, היא התחייבות כלכלית גדולה, לכן חשוב לדעת כיצד לבצע אותה נכון. משלב ההקמה של העסק ולאורך שנות תפעולו, ייתכנו מועדים שונים בהם יזדקק בעל העסק, להלוואות לעסקים. ישנם מספר סוגים של הלוואות לעסקים, שלהן תנאי החזר שונים. 

בתור יועץ פיננסי המלווה עסקים רבים בתהליכי קבלת הלוואות מבנקים ומקרנות, ריכזתי עבורכם את הדברים החשובים: מה כדאי לדעת לפני שניגשים לקבל הלוואה עסקית? מהן סוגי ההלוואות לעסקים? ואיך לוקחים הלוואה מיידית לעסק? וגם סרטון מעניין בסוף העמוד 😀

תוכן עניינים

הלוואה לפתיחת עסק

כאשר מתכוננים לפתיחת עסק חדש, אחד השלבים הראשונים והחשובים הם בניית תוכנית עסקית טובה, המסייעת להבין לא רק מהן עלויות ההקמה הנדרשות, אלא גם מה צפוי להיות זמן ההרצה המשוער, בו המוצר או השירות יהיו בשלב החדירה לשוק, ועדיין לא יהיו לעסק רווחים.

לעתים בעלי עסקים, מכינים בעצמם את התוכנית העסקית, ללא סיוע, אינם לוקחים בחשבון את השלב הזה, בבואם לבקש הלוואה לפתיחת עסק. ברוב המקרים עסקים אלו, מצליחים לעבור את שלב ההקמה בשלום, אולם השלב שלאחר ההקמה בו עדיין אין רווחים, גורם להם להיכנס למלחמת קיום שלפעמים אינם צולחים אותה בשלום.

עסק שייעזר ביועץ עסקי מנוסה, ישכיל לבקש הלוואה המכסה גם את עלויות ההקמה וגם את עלויות ההרצה של עסק בשלבי התפתחותו הראשונים.

הון עצמי או לקיחת הלוואה – מה כדאי? 

לשם גיוס אשראי מהבנק או מגוף מממן כלשהו, יש צורך בהון עצמי. מכיוון שכאשר גורם מממן לוקח על עצמו סיכון בנתינת הלוואה לעסק, הוא מעוניין שגם היזמים, מקימי העסק,  ייקחו סיכון מצידם, לכן קיימת דרישה להשתתפות של היזם בהיקף של 20-30%.

במקרה וליזמים קיים הון עצמי, עומדות בפניהם 3 אפשרויות: להשתמש רק בהון העצמי, לקחת הלוואה מקסימלית, או לקחת הלוואה בסדר גודל של 50%, מההון העצמי.

שימוש בהון עצמי בלבד, יחסוך לקיחת הלוואה להקמת העסק, אולם, במקרה בו העסק ייכנס לקשיים, יהיה קשה לגייס הלוואה או אשראי מהבנק, בתנאים טובים ואף בכלל, ללא הון עצמי.

עסק חדש שרק נפתח, יכול לסבול מבעיות של תזרים מזומנים מהסיבות הבאות: הכנסות נמוכות מצד אחד והוצאות גבוהות מהצד השני, אסטרטגיה שיווקית לא מדויקת, התקשרות עם ספקים יקרים, התמודדות עם מצבים בלתי מתוכננים שלא נלקחו בחשבון ודורשים משאבים נוספים ועוד.

לכן לא כדאי להעמיס, החזר הלוואות גבוה. הדרך הנכונה להשתמש בהון העצמי ובכספי ההלוואה, היא בשיעור של 50-50%. במצב זה, נשאר חלק מההון לתקופות קשות, ומשמש למקרה בו יהיה צורך בהלוואה, לכיסוי מינום או להגדלת האשראי לעסק.

הלוואה מבנק או מקרנות? 

התלבטות נפוצה של יזמים, היא למי לפנות תחילה, כדי לבקש הלוואה לפתיחת העסק – לבנק או לקרנות. הבנק מציע הלוואה טובה – האם משתלם? כדאי קודם כל להתחיל עם הבנק, כיוון שהתהליך איתם מהיר ופשוט יותר, באופן יחסי, לעומת התהליך מול הקרנות.

עסק חדש מהווה סיכון עבור הבנקים, לכן אינם ששים לתת הלוואה לעסקים קטנים וחדשים, המסתמכים רק על חלומו של יזם, ולא מבוססים על הוכחת ביצוע בשטח. כדי להגדיל את הסיכוי לקבל הלוואה לפתיחת עסק, חשוב להגיע עם תוכנית עסקית טובה, ובליווי יועץ עסקי בחברה של אייל פז, היודע מה חשוב להגיד לבנקאי, ומשדר ביטחון.

במידה והבנק אליו פניתם, לא אישר את ההלוואה, כדאי לנסות לבקש הלוואה בבנקים אחרים. כדאי לפנות לבנקים הגדולים, לסניפי עסקים, כיוון שקיימים הבדלים בין סניף לסניף, הקשורים למנהל ולאופיו.

במקרה והבנק לא אישר את ההלוואה, כדאי לפנות לקרנות. שתי הקרנות המשמעותיות בישראל הן: הקרן להלוואות בערבות המדינה, וקרן פועלים לעסקים. ישנן גם קרנות נוספות, אולם ההלוואות שהן מציעות, בדרך כלל פחות טובות, והתנאים שלהם מחמירים יותר. אחוז גבוה מהבקשות המוגשות לקרנות באופן עצמאי, על ידי היזמים – נפסל, לכן כדאי מאוד להגיש את הבקשה בליווי יועץ עסקי. האם לקחת הלוואה או לנכות צ'קים? 

הלוואה לעסק קיים

הלוואה לעסק קיים, היא עניין פשוט יחסית, מכיוון שלבנק כבר יש היכרות עם בעל העסק, וקל לו יותר לאשר הלוואה, מאשר לעסק חדש שאינו מכיר. ניתן לנצל הזדמנות זו, ולפתוח חשבון בבנק חדש, כדי לקחת את ההלוואה הנחוצה. ברגע שהבנק אתו העסק עובד, רואה שקיימת לו תחרות, הוא עשוי לתת לבעל העסק, תנאים טובים יותר. ברגע ששני בנקים מוכנים לתת לעסק אשראי, ניתן לגייס עבורו יותר אשראי. חשוב שתהליך הגדלת האשראי, יהיה מלווה בתהליך בקרה פיננסית.

הלוואה לכיסוי המינוס

הלוואה לכיסוי המינוס, דורשת תחילה ברור, מהי הסיבה למינוס. אין טעם לקחת הלוואה עבור הפסד מתגלגל, שיתעצם בחודש הבא. כדאי לפנות ליועץ פיננסי מומחה לגיוס הלוואות לעסקים, כדי לפענח את הגורמים להפסד, ולקחת הלוואה לסגירתו, רק לאחר הטיפול בבעיה.

כיסוי מינוס עקב אירוע בלתי צפוי

במקרה והמינוס נגרם עקב חודש חלש, תכנון שגוי של הוצאות, לקוח שמאחר בהעברת התשלום, וההתנהלות הכלכלית של העסק תקינה – מומלץ לפנות לבנק אחר לצורך קבלת הלוואה, ולקחת הלוואה לטווח קצר, כדי לחסוך בריביות.

כיסוי מינוס כרוני

במקרה והמינוס נובע מבעיה מתגלגלת, הסיכוי לקבל הלוואה לכיסוי המינוס, קטן יותר, כיוון שהבנק יודע שהסיכון בסיטואציה זו – גדול יותר. כדי לקבל הלוואה זו, על היזמים להגיע עם תוכנית עסקית, המראה כיצד לשפר את הביצועים הכלכליים של העסק.

במקרה והבעיה הכלכלית גולשת גם לחיים הפרטיים של היזמים, כדאי לשקול גם ייעוץ לכלכלת המשפחה לעצמאים, כיוון שבמקרה של עסק קטן, מצב העסק והבית קשורים זה בזה. ההגעה לבנק עם יועץ עסקי, מגדילה גם במקרה זה, את הסיכוי לקבלת הלוואה.

הלוואה לעסק צומח

כאשר עסק הנמצא בשלבי צמיחה, משלם את משכורות העובדים מידי חודש, אולם, רוב התשלומים הנכנסים לעסק דחויים, נוצר מצב הנקרא: פערי עיתוי אשראי. מצב זה, מחייב את בעלי העסק, לקחת עוד אשראי, עם כל לקוח חדש. בחברות המוכרות מוצרים, גדל גם המלאי, ביחד עם צמיחת הלקוחות החדשים. הלוואה לעסק צומח, נועדה כדי לשמר את העסק, ולכן כדאי לחפש תנאי ריבית טובים ולהתמקח עליהם, לחפש הלוואה שיש לה פירעון מוקדם ללא קנסות, ולערוך השוואה בין הבנקים השונים, כדי לקבל את התנאים הטובים ביותר.

הלוואה לצורך התרחבות עסקית

הלוואה להתרחבות עסקית, לוקחים לתקופה של 3-5 שנים, עם יכולת של פירעון מוקדם. התרחבות עסקית, יכולה להתבצע בשני אופנים: הרחבת הקטגוריות בהם עוסק העסק, או הקמת סניפים נוספים. בכל אחד מהמקרים, נדרשת הלוואה עסקית כדי לבצע את ההתרחבות, אולם הבנק מתייחס למקרים אלו בצורה שונה:

  • במקרה של התרחבות לקטגוריות נוספות – הבנק מתייחס להלוואה כמו אל בקשת הלוואה לפתיחת עסק חדש, אבל עם הקלות, זאת כיוון שהעסק מוכר להם כבר. אולם עדיין קיימים מספר תנאים, שעל מבקש ההלוואה לעמוד בהם.
  • במקרה של הקמת סניפים נוספים – יחליט הבנק בנוגע להלוואה, על בסיס מודל העסק הקיים, בשילוב התוכנית העסקית, המפרטת את הצפי בנוגע לסניף החדש.

הלוואה עסקית לעסק, יכולה להצמיח אותו או לכבול אותו להחזרים גבוהים ותנאים כובלים, שבסופו של דבר גם עלולים לגרום לקריסתו. ליווי עסקי מקצועי, של חברת אייל פז ייעוץ עסקי ופיננסי, יכול להגדיל משמעותית, את הסיכוי לקבלת הלוואה בתנאים מועדפים, ולצמצם טעויות כלכליות, היכולות לגרום לקשיים עבור העסק. 

בחברת אייל פז ייעוץ עסקי ופיננסי, תהליך הייעוץ העסקי הוא מנוף לגידול הרווחים, וניתן בעזרתו לפרוט את התפישה העסקית, לפעולות בפועל. הליווי מתאים לעסקים קטנים וגדולים, לחברות ארגונים ולמנהלים, ויש התחייבות לשיפור העסק והגדלת הרווחיות שלו, בזמן קצר.

לקביעת פגישה לקבלת הלוואה מיידית לעסק, התקשרו עכשיו למספר המופיע בראש העמוד.

איך עליית הריבית משפיעה על העסק שלך
מה ההבדל בין חוב טוב לחוב רע
לאיזה עסקים כדאי לקחת הלוואת גרייס
הלוואה לפתיחת עסק כל מה שחובה לדעת
הבנק מציע הלוואה טובה האם זה משתלם
לקחת הלוואה או לנכות צ'קים
החזר הלוואה לפני הזמן האם כדאי
מה חשוב לדעת לפני שלוקחים הלוואה לעסק
תחומי העיסוק שלנו

מהן 12 הפעולות שהמנהלים המצליחים בעולם עושים כדי להיות יעילים יותר? (סדרת סרטונים – בחינם לנרשמים עכשיו) 

תודה על הרשמתך, הסרטון הראשון בדרך לתיבת המייל שלך. ב-12 הימים הקרובים (למעט שבתות וחגים), אשלח אליך בכל יום סרטון.
הדברים החמים באמת עולים קודם לרשתות החברתיות
ייעוץ עסקי לפי תחום

מהן 12 הפעולות שהמנהלים המצליחים בעולם עושים כדי להיות יעילים יותר? (סדרת סרטונים – בחינם לנרשמים עכשיו) 

תודה על הרשמתך, הסרטון הראשון בדרך לתיבת המייל שלך. ב-12 הימים הקרובים (למעט שבתות וחגים), אשלח אליך בכל יום סרטון.
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 247 ביקורות
×
js_loader
Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 247 ביקורות
×
js_loader